EXCURSIE INCURSIUNE IN BANATUL MONTAN

Plecare: 17.04.2021

 

Ziua 1:

Plecare din Timisoara dimineata la ora 8.00. Sosire la Oravita, vom face un tur panoramic de oras, vom vizita cea mai veche farmacie montanistica din Europa, cu denumirea “La Vulturul Negru”. Apoi vom ajunge in gara Oravita, cea mai veche gara din Romania. Totodată, gara din Oravița este singura din țară unde trenul vine la etaj, iar pentru accesul la peron era prevăzut un lift de urcare de la parterul gării, aflat la nivelul străzii, la primul etaj, unde este peronul. La 11.15 ne vom imbarca in Semmeringul banatean pentru o călătorie în timp pe cea mai veche cale ferată din Sud-Estul Europei Oravita - Anina (14 tuneluri, 10 viaducte, tăieturi în munte pe o lungime de 21 de kilometri, deci peste două treimi din întregul traseu, aprox. 2 ore).

De la Anina ne vom deplasa cu autocarul spre Cascada Bigar, considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase cascade din lume. Dupa ce ne vom delecta cu aceasta minune a naturii, ne vom continua traseul spre Morile de apa de la Rudaria.

Plecare spre Baile Herculane. Cazare si cina la Baile Herculane.

 

Ziua 2:

Mic dejun. E timpul sa ne relaxam putin in piscina termala a hotelului. Vom parasi statiunea Baile Herculane, dar nu inainte de a face un tur de centru pentru a vedea simbolul statiunii, Statuia lui Hercules si fântâna celor două izvoare termale, Hercules și Hygeea, pe frontispiciul căreia scrie: AD AQUAS HERCULI SACRAS – Apele Sfinte ale lui Hercules.

Pe drumul spre casa vom mai face o oprire la Schitul de la Piatra Scrisa si o vizita SURPRIZA!

 

TARIF: 300 LEI/ PERSOANA

Servicii incluse:

·         Transport cu autocar

·         Asistenta turistica

·         1 noapte cazare la hotel 3*

·         Mic dejun + cina

·         Biletul de tren Oravita - Anina

·         Vizita SURPRIZA

Servicii neincluse:

·         Masa de pranz

·         Intrarile la obiective turistice

·         Alte cheltuieli de ordin personal

NOTA!

·       Tariful este valabil pentru un grup de 30 de persoane. In cazul in care sunt mai putini participanti, excursia se anuleaza, se reprogrameaza sau tariful se recalculeaza.

·         Ghidul are dreptul de a schimba ordinea vizitarii obiectivelor sau poate inlocui unele obiective in cazul unor situatii speciale.

·         Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie.