ISTANBUL

Shopping & Istorie

 

Perioada: 25.10 – 29.10.2023

 

 

ISTANBUL, singura metropola situata pe 2 continente, fascineaza prin cultura sa, istoria, gastronomía, arhitectura, si nu in ultimul rand prin locatia sa privilegiata pe cele 2 maluri ale stramtoarei Bosfor, care leaga Marea Marmara de Marea Neagra.

Zboruri Tarom, cu orarul

.

Timisoara (‏TSR) → Bucuresti (OTP) 18:45 – 19:45 / Bucuresti (OTP) → Istanbul (IST) 21:00 – 22:15
Istanbul (IST) → Bucuresti (OTP) 11:40 – 11:55 / Bucuresti (OTP) → Timisoara (‏TSR) 16:40 – 17:40

Tarom este membra Sky Team si una dintre companiile de top la nivel european.

3 motive pentru o excursie de vis

.

 • ISTANBUL, singura metropola situata pe 2 continente, fascineaza prin cultura sa, istoria, gastronomía, arhitectura, si nu in ultimul rand prin locatia sa privilegiata pe cele 2 maluri ale stramtoarei Bosfor, care leaga Marea Marmara de Marea Neagra.

 

 • Vom avea parte de cateva zile active vizitand principalele atractii ale acestei incredibile destinatii, dar nu vom rata nici o sedinta de shopping in renumitul Grand Bazaar.

 

 • Programul este unul echilibrat, oferind atat timpul necesar pentru plimbări individuale si relaxare, precum si un program complet de activități si vizitarea obiectivelor.

 

Un circuit creat special pentru a savura întreaga frumusețe a acestei metropole

 .  

Ziua 1 – 25.10.2023

Intâlnire cu insotitorul de grup la ora 16:30 pe aeroportul din Timisoara si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Istanbul, cu o scurta escală în Bucuresti. Sosire la Istanbul conform orarului de zbor si transfer pentru cazare la Hotel Manesol Old City Bosporus 4* (sau similar).     Ziua 2 – 26.10.2023

Mic dejun. Dimineata, tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de cai si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II; Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al VI-lea, transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453. Continuam turul panoramic cu Cisterna Basilica - un rezervor subteran bizantin. De asemenea, se poate vizita Palatul Topkapi - simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor; palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii (biletul de intrare la Topkapi + Biserica Sf. Irina, fara harem costa ~500 TL/pers). Timp liber la dispozitie si intoarcere la hotel.     Ziua 3 – 27.10.2023

Mic dejun. Astazi vom traversa Galata Bridge, ne vom pierde printre stradutele cartierului plin de viata Galata  si ne indreptam spre Piata Taksim, la nord de Cornul de Aur. Ne oprim la Turnul Galata, considerat un simbol al Istanbulului, acest monument istoric a fost introdus in lista temporara a UNESCO World Heritage in 2013 cunoscut ca fiind unul din cele mai vechi turnuri din lume. Construit pentru prima dată de împăratul bizantin Justinian în anul 508 e.n. a fost martorul multor războaie și a suferit distrugeri. Turnul a fost reconstruit de genovezi în 1349. De aici, vom continua plimbarea pe unul din cel mai renumit bulevard pietonal din Istanbul, strada Istiklal care incepe din nordul cartierului Galata si duce tocmai pana la aglomerata Piata Taksim. Optional, se poate visita Palatul Dolmabahce, ultima resedinta a lui Mustafa Kemal Ataturk, locul unde se intalnesc opulenta orientala a ultimilor sase sultani care l-au locuit, cu rafinamentul occidental in stil neobaroc, rococo si neoclasic. Este amplasat vis-a-vis de stadionul Besiktas, pe malul Bosforului, cu vedere asupra partii asiatice si este decorat cu marmura, cu sculpturi din lemn de abanos, trandafir si mahon si candelabre din cristal de Bohemia. Seara, optional, croaziera pe Bosfor (~40 Eur/pers).     Ziua 4 – 28.10.2023

Mic dejun. Zi libera de shopping in Marele Bazaar. Optional, croaziera la Insula Printilor (~35-40 Eur/pers). In perioada bizantina, aici erau exilati printii sau alti membri ai familiilor regale. Astazi, in Insula Buyukada (Insula Mare), se afla numeroase vile otomane de secol XIX, majoritatea case de vacanta ale turcilor instariti, dar si ale unor personalitati ale Turciei (scriitori, filosofi, artisti). Deoarece acolo nu sunt permise vehicule cu motor, cu excepția vehiculelor oficiale sau de serviciu, pregătiți-vă să vă bucurați de o zi în natură pe jos sau închiriind o bicicletă! Alternativ, puteți alege să închiriați un cal și o trăsură pentru o adevărată experiență de „regala”.     Ziua 5 – 29.10.2023

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Timisoara (cu escala de ~5 ore in Bucuresti). Sosire in Timisoara in functie de orarul de zbor.


    .

Preț: de la 590 EUR / PERS (loc in camera dubla)

.

Servicii incluse:

 • Bilet avion Timisoara – Istanbul – Timisoara (cu escala la Bucuresti)
 • Transfer aeroport – hotel - aeroport
 • Cazare 4 nopti la Viva Deluxe Hotel 4* (sau similar)
 • Mic dejun
 • Bagaj de mana de 8 kg, bagaj de cala de 23 kg
 • Ghid local
 • Insotitor de grup din partea agentiei (va asigura traducerea)

Servicii neincluse:

 • Asigurarea storno + medicala (recomandata)
 • Intrarea la obiective
 • Croaziera pe Bosfor
 • Croaziera la Insula Printilor
 • Taxa de hotel (se achita la receptie)
 • Supliment camera single – 105 Eur

 

*Tarif valabil pentru un grup de minim 10 persoane. Dacă sunt mai puțin de 10 participanți, tariful se va recalcula.
*Programul pe zile se mai  poate modifica in functie de vreme, insa fara a omite obiectivele incluse.

*Tariful este valabil in limita disponibilitatii biletelor de avión si este variabil in functie de dinámica acestora!!!

Condiții desfășurare excursie

Condiții de plata:

- 50% la rezervare

- 50% cu 30 de zile inainte de plecare

 

Condiții de anulare:

dacă circuitul este anulat de organizator, în urma impunerii unor restricții de circulație și anulării zborului
În cazul puțin probabil în care acest lucru se va întâmpla, suma achitată este integral rambursabilă în circa 60 de zile, timp necesar companiei aeriene pentru a procesa rambursul.

dacă anularea este voluntară

Dacă, din orice motiv, doriți să anulați, sumele achitate nu se restituie!

 

Pentru siguranță vă recomandăm cu tărie încheierea unei asigurări medicale si storno / care acoperă și îmbolnăvire COVID.

=================

Condiții de călătorie în Turcia:

1. Pasaport valid 150 zile. Este necesar pașaport cu o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia.

2. Certificat Verde European. La data lansării acestui circuit Turcia nu mai solicită dovada prezentării dovezii de vaccinare sau a unui rezultat negativ al unui test molecular tip PCR sau antigen.

3. Formular PLF. La data lansării acestui circuit nu mai este necesara completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) pe linkul https://register.health.gov.tr/.

 

Condiții de Călătorie în Contextul COVID-19

1. Toate recomandările de călătorie Safira Travel sunt făcute în conformitate cu reglementările internaționale și ținând cont de condițiile de călătorie publicate de Ministerul Afacerilor Externe pe www.mae.ro

2. Prin acceptarea contractului/plata avansului clientul își asumă faptul ca s-a informat despre reglementările în vigoare, dar și despre faptul că acestea se pot modifica în orice moment.

3. Prin acceptarea contractului/ plata avansului clientul îsi asumă faptul că pot interveni restricții suplimentare - de exemplu, dar fără a se limita la: introducerea obligativității de a efectua un test COVID înainte de plecare, creșterea numărului de cazuri nou confirmate în țara de destinație și includerea ei pe lista galbenă (cu autoizolare la retur), limitarea unor servicii din hotel (închidere centre SPA, locuri de joacă etc). Aceste restricții nu implică posibilitatea de a anula călătoria fără penalizare și rambursarea sumei achitate.

4. Clientul are dreptul la ramburs numai în situația în care restricțiile de călătorie impuse de autorități duc la anularea zborului/ închiderea totală a granițelor.

5. Informații oficiale despre condițiile de călătorie pot fi consultate aici. Informațiile sunt updatate constant.
www.mae.ro Atenționări de călătorie COVID-19

https://reopen.europa.eu/en
https://www.cnscbt.ro/ - Lista Zone Afectate COVID