EXCURSIE BAILE HERCULANE – ORSOVA – CLISURA DUNARII

 

Plecare: 22.05.2021

 

Ziua 1:

Plecare din Timisoara dimineata la ora 8.00 spre statiunea Baile Herculane. Vom face un tur de centru pentru a vedea simbolul statiunii, Statuia lui Hercules si fântâna celor două izvoare termale, Hercules și Hygeea, pe frontispiciul căreia scrie: AD AQUAS HERCULI SACRAS – Apele Sfinte ale lui Hercules.

De aici ne indreptam spre Orsova, unde vizitam Manastirea Sf. Ana, apoi vom continua drumul spre Dubova, unde vom face o oprire pentru a vedea statuia cu Chipul lui Decebal, si vom face o plimbare cu barca pe Dunare la Cazanele Mici (Tabula Traiana, Chipul lui Decebal, Manastirea Mraconia).

Continuam traseul nostru pe Clisura Dunarii unde vom putea vedea urmatoarele obiective: Cetatea Tricule sau Cetatea de sub ape, Grota Gaura cu Musca, Cetatea Golumbac (vis-a-vis de Gaura cu Musca pe partea sarbeasca), Stanca Babacaia, Ostrovul Dunarii.

Cazare si cina la pensiune de 3* pe Clisura Dunarii.

 

Ziua 2:

Mic dejun. Pornim spre Timisoara, insa vom face o scurta oprire la Oravita, pentru un tur panoramic de oras, vom vizita cea mai veche farmacie montanistica din Europa, cu denumirea “La Vulturul Negru”, si gara Oravita, cea mai veche gara din Romania. Totodată, gara din Oravița este singura din țară unde trenul vine la etaj, iar pentru accesul la peron era prevăzut un lift de urcare de la parterul gării, aflat la nivelul străzii, la primul etaj, unde este peronul. Ultima oprire va fi la Tunelul Iubirii de langa Caransebes.

 

TARIF: 370 LEI/ PERSOANA

 

Servicii incluse:

·         Transport cu autocar

·         Asistenta turistica

·         1 noapte cazare la pensiune 3*

·         Mic dejun + cina

Servicii neincluse:

·         Masa de pranz

·         Intrarile la obiective turistice

·         Alte cheltuieli de ordin personal

 

NOTA!

  • Tariful este valabil pentru un grup de 26 de persoane. In cazul in care sunt mai putini participanti, excursia se anuleaza, se reprogrameaza sau tariful se recalculeaza.
  • Ghidul are dreptul de a schimba ordinea vizitarii obiectivelor sau poate inlocui unele obiective in cazul unor situatii speciale. 
  • Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie.